Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00.

Παρατηρείται ότι, τόσο στην προσέλευση στο σχολείο όσο και στην αποχώρηση από αυτό, αρκετοί γονείς συνοδεύοντας τα παιδιά τους, δείχνουν να μην υιοθετούν τα μέτρα για την χρήση μη ιατρικής μάσκας με αποτέλεσμα να μην συνδράμουν το έργο του σχολείου, δημιουργώντας σύγχυση στα ίδια τα παιδιά ως πρός την χρήση της.

Εφιστούμε την προσοχή σας στην ορθή τήρηση των μέτρων.

Άρθρο 2
Υποχρέωση χρήσης μάσκας

  1. Υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων διατάξεων, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας, σε όλη την επικράτεια, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου.
  2. Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας κατά την παρούσα εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών

Απο την υποχρέωση χρήσης της μάσκας εξαιρούνται οι μαθητές/τριες και ο/η εκπαιδευτικός την διάρκεια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

Οι μαθητές της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης προσέρχονται στο σχολείο κάθε Δευτέρα με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, ενώ ισχύουν παράλληλα προληπτικά μέτρα. Πληροφορίες στο self-testing.gov.gr.

Δημοσιεύθηκε στην Σχολικά Έτη. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.