ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα δικαιώματα του παιδιού στο σχολείο μας

Ο ΒΟΗΘΟΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΟ

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου και την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 επισκέφθηκε την Ίο ο κος Γεώργιος Μόσχος, νομικός ? εγκληματολόγος, βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Την επίσκεψη διοργάνωσε ο Δήμος Ιητών σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων».

Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε συνάντηση του κυρίου Μόσχου στο Δημαρχείο με τους φορείς του νησιού και ακολούθησε ομιλία του και συζήτηση με γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα: «Δικαιώματα και Ανάγκες του Παιδιού στην εποχή της κρίσης» .

Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 το πρωί ο Συνήγορος επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο, το Βαλέτειο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις & το ΕΠΑΛ Ίου και συζήτησε με μαθητές και μαθήτριες.

Στο σχολείο μας αφιέρωσε ένα δίωρο για συζήτηση με τα παιδιά των Ε΄ και Στ΄  τάξεων. Ενημέρωσε τα παιδιά για τα δικαιώματά τους, για τις ενέργειες που κάνει για την προστασία τους, του μίλησαν για θέματα που τα απασχολούν και είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση μαζί τους. Το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν πολύ μεγάλο. Θα υπάρξει συνέχεια στην επικοινωνία μας μαζί του.

Η έκφραση “ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση” ταιριάζει απόλυτα στον κύριο Μόσχο. Τον ευχαριστούμε πολύ που μας τίμησε με την παρουσία του και έδωσε την ευκαιρία σε φορείς, εκπαιδευτικούς και γονείς να τον ακούσουμε και να συζητήσουμε μαζί του για θέματα που μας απασχολούν!

100_7568s

100_7559s