Συγγραφείς στα σχολεία 2009

Στα πλαίσια του προγράμματος “Συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία” του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) και με πρωτοβουλία και ενέργειες της υπεύθυνης βιβλιοθηκονόμου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ίου κυρίας Ελευθερίας Βάρκα, επισκέφθηκε το νησί μας η συγγραφέας κυρία Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη στις 6 και 7 Απρλίου 2009.

Στη συνάντηση πήραν μέρος οι τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄. Οι δασκάλες με τις αντίστοιχες τάξεις προετοιμάστηκαν διαβάζοντας βιβλία της συγγραφέως στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, συζήτησαν για τα θέματα που θίγει και ετοίμασαν εργασίες, ώστε να είναι έτοιμοι όλοι να συζητήσουν με τη συγγραφέα.

Η κυρία Γρηγοριάδου-Σουρέλη μίλησε στους γονείς με θέμα “Επάγγελμα Γονιός” στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιητών το απόγευμα της Δευτέρας 6 Απριλίου.

Το πρωί της Τρίτης 7 Απριλίου έγινε η συνάντηση με τα παιδιά του σχολείου στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ίου.

Οι τάξεις είχαν διαβάσει βιβλία της συγγραφέως και είχαν συζητήσει για τα θέματα με τα οποία ασχολείται σε αυτά, ετοίμασαν εργασίες και τις παρουσίασαν στην κυρία Γαλάτεια μετά την ομιλία της:

τα παιδιά έκαναν ερωτήσεις στη συγγραφέα και άκουσαν με προσοχή και ενδιαφέρον τις απαντήσεις της

μερικές από τις εργασίες των τμημάτων:

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη για την τιμή που μας έκανε, την κυρία Ελευθερία Βάρκα για την όλη οργάνωση και το Ε.ΚΕ.ΒΙ. για την ευκαιρία που μας έδωσε να πάρουμε μέρος σε μια τέτοια εκδήλωση!

(επισκεφθείτε και πάλι αυτή τη σελίδα για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες!)

Αφήστε μια απάντηση