Συνεργασία με Φορείς

Κ.Ε.Σ.Υ  ΝΑΞΟΥ      http://kesynaxou.mysch.gr

Τι είναι το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.);

Το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) είναι η μετεξέλιξη του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕ.Δ.Δ.Υ). Πρόκειται ουσιαστικά για την αναβάθμιση του ΚΕΔΔΥ, αφού πλέον στο έργο του ενσωματώνονται ευρύτερες λειτουργίες υποστήριξης των σχολικών μονάδων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, καθώς και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.  

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Νόμου 4547/2018, “αποστολή των Κ.Ε.Σ.Υ. είναι η υποστήριξη των σχολικών μονάδων και των Ε.Κ. της περιοχής αρμοδιότητάς τους για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου. Για την εκπλήρωση της αποστολής τους, τα Κ.Ε.Σ.Υ. δραστηριοποιούνται στους τομείς της διερεύνησης εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών, της διενέργειας αξιολογήσεων, του σχεδιασμού και της υλοποίησης εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων, καθώς και δράσεων επαγγελματικού προσανατολισμού, της υποστήριξης του συνολικού έργου των σχολικών μονάδων ή των Ε.Κ., της διενέργειας ενημερώσεων και επιμορφώσεων και της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου”.

ΔΗΜΟΣ ΙΗΤΩΝ: Ο Δήμος Ιητών  http://ios.gr τηλ. κέντρο 2286 360 400 φροντίζει με μεγάλο ενδιαφέρον για την καλή κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου μας. Συνεργείο του Δήμου Ιητών παραλαμβάνει το χαρτί που συλλέγουμε στο σχολείο για να το φυλάξει μέχρι να το δώσουμε για ανακύκλωση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΟΥ: Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων  συνεργάζεται στενά με το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, συζητά και βοηθά στη λύση προβλημάτων που προκύπτουν.

ΘΗΣΕΑΣ: Η κυρία Φωτεινή Θεοδωροπούλου (και παλιότερα η κυρία Χρυσαυγή Κανελλοπούλου) Ψυχολόγος του “Θησέα Κυκλάδων”, μας επισκέπτεται σχεδόν κάθε μήνα και συναντά εκπαιδευτικούς και γονείς για συζητήσεις-βιωματικά σεμινάρια πάνω σε θέματα που ενδιαφέρουν σε σχέση με τα παιδιά. Ιστοσελίδα Θησέα: http://www.thiseaskyklades.gr

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΥ: Υπάρχει συνεργασία με τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Ίου, οι οποίοι οργανώνουν εκδηλώσεις στο σχολείο με θέματα που αφορούν στην υγεία των παιδιών. τηλέφωνα: ( +30 ) 2286 360 000 – επείγοντα: 22860 28611

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΟΥ: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=796&Itemid=96&lang=

Κάθε χρόνο όποια τάξη του σχολείου μας κάνει μάθημα ή πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής επισκέπτεται το Αστυνομικό Τμήμα Ίου ή προσκαλεί τους αρμόδιους στο σχολείο και ενημερώνεται σχετικά.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΟΥ “Η ΦΟΙΝΙΚΗ”: Κάθε χρόνο ο Πολιτστικός Σύλλογος Ίου “η Φοινίκη” διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις στο νησί, μεταξύ άλλων και αποκριάτικη γιορτή, στην οποία η ΣΤ΄ τάξη χορεύει το παραδοσιακό “Γαϊτανάκι”. (Δείτε φωτογραφίες από αυτή την εκδήλωση και από τη γιορτή του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας δεξιά στη σχετική καταχώριση “Απόκριες 2009”)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΗΤΩΝ: Ο Σύνδεσμος Ιητών εκδίδει διμηνιαία εφημερίδα με τα νέα της Ίου και μας στέλνει αρκετά αντίτυπα για όλους. Εμείς τους στέλνουμε τα νέα μας κι εκείνοι τα δημοσιεύουν ώστε όλοι οι Νιώτες εντός κι εκτός νησιού και οι φίλοι του νησιού να μαθαίνουν τι γίνεται στη Νιο μας! Σύνδεσμος Ιητών: Δωριέων 5, Άνω Πετράλωνα, 11852 Αθήνα, τηλ. 2103470251

 

Ε.Π.Α.Ψ.Υ.    https://www.epapsy.gr/

Η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. ιδρύθηκε το 1988 με πρωτοβουλία του Καθ. Στέλιου Στυλιανίδη και έκτοτε δραστηριοποιείται αδιάκοπα με σκοπό την προσφορά ενός εναλλακτικού μοντέλου παροχής ψυχιατρικής φροντίδας στην Κοινότητα με βάση τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με την ανάληψη της επιστημονικής και διοικητικής ευθύνης είκοσι τριών συνολικά στεγαστικών Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, δύο Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας στις Κυκλάδες και ενός Κέντρου Ημέρας, καινοτομεί με την δημιουργία ενός δικτύου υπηρεσιών και επαγγελματιών που εργάζονται για τους σκοπούς της Κοινωνικής Ψυχιατρικής. Η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. έχει υποστηρίξει την ίδρυση και λειτουργία  Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) στον 5ο ΤΟΨΥ Αττικής, στην Στερεά Ελλάδα και τα Τρίκαλα και τοπικών συλλόγων ψυχικής υγείας (Χαλκίδα, Β. Προάστια Αττικής, Βοιωτία). Σκοπός μας είναι η παροχή ενός μοντέλου ολοκληρωμένης φροντίδας ψυχικής υγείας στην κοινότητα. Η ποιότητα της φροντίδας διασφαλίζεται μέσω της διεπιστημονικής συνεργασίας, της εφαρμογής των κατευθυντήριων γραμμών του Π.Ο.Υ., της διασύνδεσης με τις τοπικές υπηρεσίες, τους τοπικούς φορείς, τους χρήστες και τις οικογένειες, της καταπολέμησης του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού, της συνεχούς εκπαίδευσης και κατάρτισης των επαγγελματιών. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας του σωματείου ελέγχονται και χρηματοδοτούνται μέσω του τακτικού προϋπολογισμού υπό την εποπτεία και έγκριση του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, στα πλαίσια της χρηστής διαχείρισης, ο οικονομικός απολογισμός του σωματείου μας ελέγχεται σε ετήσια βάση από ανεξάρτητους ορκωτούς λογιστές, ενώ και ο προϋπολογισμός  μας κατατίθεται και στο ελεγκτικό συνέδριο. Η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε στον χώρο της ψυχικής υγείας, έχει αναγνωριστεί και  πιστοποιηθεί από το ΕΚΕΒΥΛ με το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2000 για την Εφαρμογή Συστήματος Ποιότητας. Έχουμε λάβει το Βραβείο Σημαντικότερης Διοικητικής Παρέμβασης (2011) από την Ελληνική Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας. Αξιολόγηση capacity από το ίδρυμα Μποδοσάκη (2014) στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε όλοι πολίτες» κατέταξε τον οργανισμό μας σε επίπεδο οργανισμού διεθνών προτύπων.

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ν.Α. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ιστοσελίδα: https://www.klimaka.org.gr/kiniti-monada-psuxikis-ugeias-n-a-kukladwn/


Η ΚΛΙΜΑΚΑ ιδρύθηκε το 2000 και είναι ένας είναι ένας κοινωνικός φορέας, αναγνωρισμένος Μη Κυβερνητικός Οργανισμός (Ν.Π.Ι.Δ.), με δραστηριότητες που στοχεύουν τόσο στην διάθεση υπηρεσιών ψυχικής υγείας, όσο και στην υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Με κύριο άξονα την αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας και των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις – προγράμματα για την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών και των αποτελεσμάτων του κοινωνικού αποκλεισμού.

Συγκεκριμένα, η ΚΛΙΜΑΚΑ απευθύνεται σε ευπαθή άτομα και ομάδες που αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα και χρήζουν συστηματικής και ολοκληρωμένης παρέμβασης. Οι υπηρεσίες που προσφέρει (οι οποίες φυσικά διαφοροποιούνται ανάλογα με την ομάδα στόχου), είναι εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και είναι οι εξής:

   • Ιατρική – Ψυχιατρική φροντίδα
   • Συμβουλευτική
   • Ψυχοκοινωνική Στήριξη
   • Φιλοξενία
   • Εργασιακή και Κοινωνική Ένταξη
   • Νομική Συμβουλευτική κ.α.

Βασικός στόχος της ΚΛΙΜΑΚΑ, είναι η ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και επανένταξη των αποκλεισμένων ατόμων και ομάδων, ενώ παράλληλα προσφέρει ευκαιρίες  επιμόρφωσης  και δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε επαγγελματίες της ψυχικής υγείας και των κοινωνικών επιστημών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και επιμόρφωση – πρακτική άσκηση σε φοιτητές και εθελοντές.

Επιπλέον, δημιουργεί ερευνητικά πρωτόκολλα και επιστημονικές εργασίες με θέματα που αφορούν στις ομάδες στόχου και συμμετέχει ενεργά στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση, παρέχοντας υπηρεσίες στην κατεύθυνση της εξωνοσκομειακής – κοινοτικής φροντίδας, που αφορούν όλες τις βαθμίδες φροντίδας.

Σήμερα, η Κλίμακα λειτουργεί μονάδες ψυχικής υγείας υπό τη μορφή οικοτροφείων, ξενώνων, προστατευμένων διαμερισμάτων, κινητών μονάδων, και κέντρων ημέρας. Παρέχονται υπηρεσίες πρόληψης, θεραπευτικής αντιμετώπισης και αποκατάστασης των ατόμων που πάσχουν.

Η ΚΛΙΜΑΚΑ είναι:

 • Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου
 • Κοινωνικός φορέας εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχει υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας (αρ. 09110ΑΕΔ11096084Ν αποφ. Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
 • Εγγεγραμμένος φορέας στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (αρ. 09110ΑΕΔ11096084Ν αποφ. Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
 • Αναγνωρισμένος Μη Κυβερνητικός Οργανισμός (Μ.Κ.Ο), εγγεγραμμένος στο Ειδικό Μητρώο της Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών (Υ.Δ.Α.Σ) με α/α 103.

«Δουλεύουμε για την ισότιμη συνύπαρξη των ανθρώπων πέρα από κάθε διάκριση, για το όραμα μιας κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς… Η διαφορετικότητα μας ενώνει, δεν αποτελεί δικαιολογία για σχίσματα ανάμεσά μας»

Έδρα
Οδός Δανακού – ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ
Τηλ. : 22850 26982, Fax: 22850 26983

 

Αφήστε μια απάντηση