ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες ότι κατόπιν ενημέρωσης από την Προϊσταμένη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας πρέπει να ακολουθούνται τα παρακάτω:

  1. Εφαρμόζονται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ ”Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες” οι οποίες αναφέρουν ότι οι γονείς, όταν το παιδί τους έχει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, είτε το παιδί είναι στο σπίτι είτε είναι στο σχολείο και έρχονται να το πάρουν, θα πρέπει να μεταβούν σε δημόσιο ή σε ιδιωτικό γιατρό για να γίνει ιατρική αξιολόγηση και ενημερώνουν το σχολείο.
  2. Ο γιατρός πρέπει να βεβαιώνει εγγράφως ότι το παιδί εξετάστηκε και γνωματεύει την παρούσα κατάσταση υγείας του μαθητή/τριας.
  3. Σε περίπτωση που το παιδί δεν εξεταστεί αλλά έχει συμπτώματα και δεν βεβαιώνεται από γιατρό θα γίνεται δεκτό στο σχολείο έπειτα από 10 μέρες.
  4. Συστήνεται να γίνεται αντιγριπικός εμβολιασμός.
  5. Σε κάθε περίπτωση οι γονείς φέρουν ευθύνη απέναντι στην στάση που θα κρατήσουν!

Σε καμία περίπτωση ο Διευθυντής του σχολείου δεν ορίζει και δεν υποδεικνύει αν θα πρέπει να γίνει τεστ ή όχι για COVID-19, αυτό το ορίζει μόνο ο γιατρός!

Το σχολείο οφείλει να λειτουργεί υπεύθυνα και λειτουργεί!

Ο Διευθυντής

Φώτιος Γαληνίκης

Δημοσιεύθηκε στην Σχολικά Έτη. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.